Herken jij dit?

 • Je voelt je regelmatig onrustig en opgejaagd
 • Je bent snel moe en emotioneel, waardoor je niet altijd de ouder bent die je graag zou willen zijn
 • Je worstelt met de gevoelige aard van je kind
 • Je vindt het lastig om je grenzen aan te geven, waardoor je emmer vaak overloopt
 • Je wilt af en toe opladen, maar hoe moet je dat doen in combinatie met je kinderen
 • Je hebt soms geen plezier meer in het ouderschap en dit raakt je
 • Je zou het zo graag anders zien, maar je weet niet hoe

Je bent niet de enige als hoogsensitieve ouder

In mijn werk zie ik dagelijks ouders die worstelen met hun hooggevoeligheid. Daarnaast weet ik uit eigen ervaring wat voor invloed overprikkeling kan hebben op jouw emoties, de sfeer en de manier waarop je reageert. Als jonge moeder was ik mij nog onbewust van mijn sensitieve aard. Daardoor handelde ik vaak vanuit mijn schaduwkant als ik weer eens overliep. Het gevoel van machteloosheid, schuld en falen kan ik mij nog goed herinneren. Had ik toen maar beter begrepen waardoor dit kwam en hoe ik er mee om kon gaan.

Hoe fijn zou het zijn als…

 • …je zou begrijpen wat HSP eigenlijk is en hoe je daarmee om kunt gaan
 • …je meer grip zou hebben op de momenten waarop je overprikkeld raakt
 • …je beter weet hoe je goed voor jezelf kunt zorgen
 • …je ruimte kunt creëren om andere keuzes te maken
 • …je jouw gevoeligheid meer als een zegen kunt zien
 • …je hierdoor weer meer kunt genieten van je kind(eren)

Hoogsensitief ouderschap cursus

van onrust en chaos naar rust en verbinding

In de cursus Hoogsensitief Ouderschap (HSO) geef ik je alle handvatten om weer vanuit rust en verbinding op te voeden. In 10 praktische modules, die je direct kunt toepassen, laat ik je zien hoe je beter om kunt gaan met jouw sensitieve aard in combinatie met het ouderschap. De cursus is volledig in je eigen tempo te volgen en ook beschikbaar in een app geschikt voor iOS en Android. Bekijk de cursus dus waar en wanneer jij wilt. Er komt elke dag een nieuwe module vrij. Meer dan 100 trainees gingen je voor.

Dit krijg je

 • 10 modules met informatieve lessen, boordevol met kennis, inzichten en gouden tools om jou te helpen met je sensitieve aard.
 • Waardevolle tips om je kind liefdevol te begeleiden, tools om ze te helpen ontspannen en heerlijke visualisaties.
 • Praktisch werkboek om te downloaden
 • gouden tools voor ontspanning en stress release, ik deel met jou mijn gouden tools voor stress release, zodat jij dit zelf kunt inzetten.
 • Je hebt zes maanden toegang tot alle content en je doorloopt dit op eigen tempo.

prijs €197

nu tijdelijk voor €97!!

Inhoud programma

1. Introductie & uitleg

Hoe werkt hooggevoeligheid eigenlijk in je brein en in je lijf? En hoe komt het dat de een gevoeliger is dan de ander? Je leert het in deze module.

2. Wat is hoogsensitiviteit?

Hoe werkt hooggevoeligheid eigenlijk in je brein en in je lijf? En hoe komt het dat de een gevoeliger is dan de ander? Je leert het in deze module.

3. De vier verschillende HSP-types

Geen één sensitief mens is hetzelfde. Deze les gaat over de vier verschillende HSP types. In welke type herken jij jezelf het meest en wat kun je daarvan leren? Dit is het begin van jouw reis naar meer rust, begrip en balans.

4. Kenmerken en uitdagingen

Wat zijn de meest voorkomende kenmerken en uitdagingen van hoogsensitiviteit? Daar gaat deze module over.

5. Zelfzorg

Door goed voor jezelf te zorgen creëer je ruimte om goed voor een ander te kunnen zorgen. In deze module leer je hoe je dat doet.

6. Hoogsensitief ouderschap

Hoe combineer je jouw hooggevoeligheid met het ouderschap? In deze module deel ik mijn belangrijkste lessen met je op het gebied van hoogsensitief ouderschap. Gebaseerd op zowel mijn jarenlange ervaring als coach, als op mijn eigen, persoonlijke ervaring als HSP.

7. Eerste Hulp bij Overprikkeling (EHBO)

Deze module is goud waard! Ik geef je alle handvatten om overprikkeling te lijf te gaan. Direct toe te passen in de praktijk en zowel waardevol voor jou als je kind.

8. Het belang van jouw energie

In deze module leg ik je uit waarom jouw energie zo belangrijk is voor het welzijn van je kind en hoe je dit voor je kunt laten werken.

9. Mijn favoriete tools

Mediteren, mindfulness, muziek en visualisaties, ze kunnen allemaal bijdragen aan een ontspannen lichaam en geest. In deze module deel ik mijn favorieten met je en laat ik zien hoe je ze kunt toepassen.

10. Diep ervaren & trauma

In deze laatste module gaan we nog een laagje dieper. Ik vertel je over de invloed van de zwangerschap, de geboorte en trauma op jouw hoogsensitiviteit en hoe je daar mee om kunt gaan. Wat voor invloed heeft jouw start van het leven op hoe jij je manifesteert in het nu?

DIT ZEGGEN ANDERE cliënten:

Cursist Hoog Sensitief Ouderschap: “Ik heb geleerd wat er nou precies met mezelf aan de hand is en hoe ik daar meer rekening mee kan houden. De puzzelstukjes vielen op zijn plaats en ik weet nu beter om te gaan met mijn gevoelige aard”.
Deelname dag-retraite: “Dank voor jouw liefdevolle en warme benadering naar ons allen gedurende de dag. Ik heb mij veilig en vertrouwd gevoeld.”
Deelname Masterclass: "Wat heb je dat goed opgezet zeg! Ik verwachtte niet zo veel van een online webinar met alleen interactie via een chat functie, maar het was naast heel informatief ook heel verbindend, interactief, veilig en persoonlijk. Dank je en tot een volgende keer!"  
Ervaring individuele coaching: “Je zorgt voor rust en brengt daar waar nodig je visie in en helpt in het verder komen tot de kern van de ontwikkeling die nodig is!”
Deelname online programma: ''Ik was al een hele tijd op zoek naar een manier om met de onrust in mijn hoofd en lijf om te gaan. Bij de interactieve online programma's voelde ik eigenlijk van het begin af aan dat dit me enorm zou gaan helpen. Ik heb nu veel meer rust en ben milder naar mezelf toe. Ik ben er een blijer mens door geworden."

OVER ELLIËTTE

Hi, ik ben Elliëtte, systemisch coach voor ouders en hun kinderen. In mijn online programma en cursussen heb ik mijn jarenlange ervaring in het werken met ouders & kinderen verwerkt. Wat resulteert in diepgaande inzichten, praktisch toepasbare tools en waardevolle informatie waar je direct mee aan de slag kunt. Mijn aanpak als coach is systemisch & holistisch. Als mens zijn we onlosmakelijk verbonden met ons familiesysteem en kinderen zijn onze spiegels. Een hulpvraag van een gezin of kind begint dan ook meestal bij het transformatieproces van de ouder. In mijn cursussen help ik jou om er achter te komen wat er allemaal meespeelt in het geheel (holistisch). Opvoeden van kinderen gaat voornamelijk over onszelf. Het ouderschap is daarom een prachtige uitnodiging tot persoonlijke groei. Ik begeleid je er met liefde bij.

Liefs, Elliëtte

+10

jaar ervaring

>750

ouders geholpen

8,5

gemiddelde score

Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg

Hoogsensitieve mensen zijn uitstekende piekeraars. Hierdoor kan je in rondjes blijven draaien, zonder die eerste stap naar verandering te zetten. Je kunt natuurlijk veilig blijven zitten waar je nu zit. Jouw innerlijke saboteur behoudt dan de regie en die bepaalt jouw route. Maar de enige echte verandering begint bij het bewegen in de juiste richting. De richting die jij wenst. Zet vandaag nog de eerste stap. Je zult jezelf dankbaar zijn.

FAQ

Hoogsensitief Ouderschap Cursus

Voor wie is de cursus?

Ervaar je het dagelijks leven met kinderen als intens en ben je snel overprikkeld? Dan is deze cursus iets voor jou. Waar veel gevoeligheid is wordt vaak veel en diep ervaren. Je emmer loopt snel over, wat zorgt voor een onprettige sfeer, onnodige drama's en verlies aan plezier in je ouderschap. En dan kan het ook nog zijn dat je er tegenop ziet om hulp te vragen. Het voelt voor jou misschien een beetje als falen. Maar dat is het niet. Sterker nog, het is juist ontzettend krachtig. Met deze online cursus kan je op je eigen tempo en je eigen vertrouwde omgeving aan de slag gaan met mijn professionele en effectieve hulp. De cursus is zowel voor jou als HSP moeder, als voor vaders.

Hoeveel tijd ben ik er mee kwijt?

De modules zijn in gemiddeld 15 minuten te doorlopen. Je kunt de modules in één keer bekijken, maar het is natuurlijk ook mogelijk om het te verspreiden over meerdere weken. Je kunt de cursus volledig jouw eigen tempo volgen, waar en wanneer je wilt. Je houdt zes maanden toegang.

Wanneer kan ik starten met de Hoogsensitief Ouderschap cursus?

Na aankoop van de cursus kan je meteen aan de slag. Je krijgt direct toegang tot de leeromgeving en kunt de cursus ook via de app Huddle bekijken. Deze is gratis te downloaden voor zowel Android als iOS.

Tot wanneer houd ik toegang tot de Hoogsensitief Ouderschap cursus?

Je behoudt zes maanden toegang en kunt de waardevolle informatie uit cursus dus gemakkelijk opnieuw raadplegen. Er zit een handout bij die je kunt downloaden, zodat je alle essentiële informatie kunt opslaan en nog eens terug kunt lezen.

Wat is kenmerkend voor jou als coach?

Mijn manier van werken omschrijft zich het beste als holistisch. Ik ga er in mijn coaching namelijk vanuit dat alles met elkaar verbonden is. Lichaam en geest, ouder en kind, het hoort bij elkaar en het vormt een geheel (holos). Ik schuw daarbij spiritualiteit niet, maar we blijven wel met beide benen op de grond. In mijn cursussen maak ik gebruik van krachtige therapeutische methodieken die ik uitleg in heldere, begrijpelijke taal. Zo kan je mijn uitgebreide kennis eenvoudig zelf toepassen op jouw eigen, persoonlijke situatie.