Herken je dit?

 • Het ouderschap is uitdagender dan je je had voorgesteld
 • Nu je zelf ouder bent is je blik op je eigen jeugd veranderd
 • Je bent misschien gevoeliger dan je je bewust bent
 • Je voelt je te vaak moe en emotioneel, waardoor je reactie pittig kan zijn
 • Je bent teleurgesteld omdat je niet altijd de ouder bent die je graag zou willen zijn
 • Je zou het zo graag anders zien, maar je weet niet hoe?
 • Je voelt ergens wel dat je eigen jeugd en systeem van herkomst invloed heeft
 • Je wilt graag ontdekken waar de sleutel tot verandering ligt

Opgroeien doe je samen

Samen opgroeien met je kind levert veel uitdagende situaties op en met regelmaat kun je je daardoor onmachtig voelen. Ik zie veel ouders die in hun jeugd uit contact zijn geraakt met hun sensitiviteit, ze hebben geleerd flink te zijn. Vroeger was hier gewoonweg nog weinig ruimte voor, veel van ons zijn geconditioneerd om vooral dat deel weg te stoppen. Hierdoor leef je dan een gebruiksaanwijzing die niet past en kun je met regelmaat (onbewust) overprikkeld raken en heftig reageren. Je vraagt je dan af waarom het bij anderen allemaal soepeler lijkt te verlopen.

Ik ging je voor in het ouderschap en heb lang lopen aanmodderen, ik was mij ten eerste onbewust van mijn sensitieve aard en had geen idee welke dingen een grote rol speelden in mijn ouderschap en relatie. Deze kind-pijnen zorgden ervoor dat ik vaak getriggerd werd en vandaaruit reageerde op wat er gebeurde. Had ik maar inzicht gehad, dit had zoveel gescheeld.

De Bewust Ouderschap Journey is geen quick fix maar een kompas wat leidt naar bewuster ouderschap. Ik gun jou dat je in verbinding met jezelf en je kinderen kunt opgroeien. Ik neem je mee langs essentiële aspecten, zodat jij inzicht en overzicht hebt. Daardoor kun je groeien als mens en als ouder en sta je steviger in het leven, dit is een fundament voor zowel jou als je kind(eren).

Nicolien:

"Wat een waardevolle Journey heb je gemaakt!! Voor mij een uitnodiging om hier verder in te duiken. Dank je wel"

Samira:

"Bedankt voor deze reis! Ik heb zoveel geleerd in deze reis en ben blij met de handvatten. The Journey is een echte eye opener"

Hoe fijn zou het zijn als...

…je inzicht hebt in je kind-pijnen & triggers en daardoor meer grip krijgt op je emoties

…je je verbonden voelt met je kind en samen kunt opgroeien

…je beter begrijpt wat je behoeftes zijn en daar rekening mee houdt

…je weet wat met jezelf kunt doen zodat je steviger staat

…er meer rust en harmonie ontstaat binnen het gezin

…je een realistischer beeld hebt en je meer plezier in het ouderschap ervaart

Ja ik reis graag mee!!

start nieuwe ronde: 07 feb 2024

Online Coaching Programma

Bewust ouderschap Journey

9Dit programma is interactief en een prachtige tussenstap tussen alléén de online cursus of individuele coaching. Vanuit het comfort van je eigen huis volg je dit interactieve en toch persoonlijke programma. We duiken in het familiesysteem, ons innerlijk kind en onze onbewuste programmeringen. Ik laat je onder andere onderzoeken wat er achter het gedrag van jouw kind schuilt, zodra je dat begrijpt heb je namelijk de sleutel tot verandering in handen. En daarbij kijken we niet alleen naar jouw kind. Je kijkt vooral naar jezelf en leert jouw gedachten, gevoelens en handelingen te observeren. Wat hebben ze (onbewust) voor invloed op jouw kind? Het helpt je om een aanpak te kiezen die bij jullie past en zo creëer je jouw eigen gebruiksaanwijzing. Daardoor sta je steviger waardoor je als vanzelf meer rust en vertrouwen in het ouderschap ervaart. En dat voelt jouw kind ook! Samen in verbinding opgroeien is wat ik iedere ouder en kind wens!

De deuren van de Bewust Ouderschap Journey gaan begin januari weer open!

Wil jij een laag dieper dan alleen online?

Om een diepere duik te nemen kun je ook deelnemen aan de exclusieve LIVEDAG! Deze dag duiken we samen in een bubbel en neem ik je mee naar je diepere laag. We gaan aan de slag met familieopstellingen en visualisaties.

"Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het nooit vergeten!"

Er zijn maximaal 12 tickets voor deze dag beschikbaar!

investering €225

Review: Dank voor jouw liefdevolle en warme benadering naar ons allen gedurende deze dag. Ik heb mij veilig en vertrouwd gevoeld.

Review: Ik vond de dagretraite heel fijn! 

Het heeft me weer verder geholpen in mijn zoektocht/vindtocht. 

 • 6 modules
 • verdeeld over 8 weken
 • Vier Live Webinar's (in Webinargeek of Zoom), deze worden opgenomen en in de leeromgeving geplaatst, zodat je deze altijd later kunt kijken.
 • Werkboek voor deze Journey voor reisnotities (PDF)
 • Toegang tot de Online Academy 12 maanden
 • Mediatheek met ondersteunende visualisaties!
 • Gids met Opvoed Tools van Positive Discipline 27 pagina's.
 • E-Gids Human Design voor kinderen 30 pagina's
 • Betaling in termijnen is mogelijk.
 • Live sessies: woe 07 feb, 21 feb, 06 april, 20 april

 • Optie tot deelname aan de exclusieve LIVEDAG

Ticket to travel €297

start nieuwe ronde: 07 feb 2024

FAQ

1. Jouw systeem van herkomst

Voordat jij ouder werd voor dit kind is er natuurlijk jouw eigen jeugd geweest. Je komt uit een gezin en daarbij hoort een hele familie. Je systeem van herkomst speelt onzichtbaar mee in jouw eigen leven. We nemen het fenomeen "familiesysteem" onder de loep. wat kun jij ontdekken wat mogelijk van invloed is op jouw leven?

2. Blauwdruk van jouw start

We duiken in de blauwdruk (zwangerschap/geboorte) van de start van het leven, deze is van grote invloed op ons gedrag.

3. Dynamiek ouder & kind

Het grootste probleem in de opvoeding zijn we vaak zelf. Ik spreek uit ervaring! Ik neem je mee in de ouder-kind dynamiek en laat je door een andere bril naar het gedrag van je kind kijken. Hierdoor ontdek wat jouw aandeel is in het gedrag en krijg je inzicht hoe je dit kunt ombuigen. We gebruiken hier de inzichten & tools van Positive Discipline.

4. Gevoeligheid is voor watjes

Tijdens je jeugd hebben veel mensen geleerd hun gevoelige aard te maskeren met flink zijn. Mijn ervaring is dat veel volwassen daardoor uit contact zijn geraakt met dit aspect van zichzelf. Als je onbewust bent van je gevoeligheid kun je de gebruiksaanwijzing van een ander leven en meestal is dit geen succes. Leef jij je eigen gebruiksaanwijzing?

5. Bewust Ouderschap & Human Design

In de laatste week zoomen we in op al jouw ontdekkingen en gaan we kijken hoe je dit vorm kunt geven. Jij als bewuste ouder begrijpt dat je niet prefect hoeft te zijn, je hebt zoveel inzicht in je eigen stukken en draagt daar zorg voor. Je bent je meer bewust van mogelijke projecties en weet hoe deze telkens weer terug te nemen. Hierdoor kan je kind vrijer bewegen en opgroeien. We schijnen het licht op Human Design, een razend boeiend systeem wat mij enorm fascineert!

6. Innerlijk kind

Naast onze volwassen staat van zijn hebben we allemaal een innerlijk kind. In je jeugd maak je fijne, maar ook minder fijne dingen mee. Sommige dingen waren zo onprettig of pijnlijk dat ze diepe indruk hebben gemaakt. We spreken dan over kind-pijnen. Deze pijnen spelen vaak onbewust mee in het ouderschap en in onze relaties. We zoomen in op je kind stukken en krijgen helder welke mogelijk nog van invloed zijn

DIT ZEGGEN ANDERE cliënten:

Cursist Hoog Sensitief Ouderschap: “Ik heb geleerd wat er nou precies met mezelf aan de hand is en hoe ik daar meer rekening mee kan houden. De puzzelstukjes vielen op zijn plaats en ik weet nu beter om te gaan met mijn gevoelige aard”.
Deelname dag-retraite : “Dank voor jouw liefdevolle en warme benadering naar ons allen gedurende de dag. Ik heb mij veilig en vertrouwd gevoeld.”
Deelname Masterclass: "Wat heb je dat goed opgezet zeg! Ik verwachtte niet zo veel van een online webinar met alleen interactie via een chat functie, maar het was naast heel informatief ook heel verbindend, interactief, veilig en persoonlijk. Dank je en tot een volgende keer!"  
Ervaring individuele coaching: “Je zorgt voor rust en brengt daar waar nodig je visie in en helpt in het verder komen tot de kern van de ontwikkeling die nodig is!”
Deelname online programma's: ''Ik was al een hele tijd op zoek naar een manier om met de onrust in mijn hoofd en lijf om te gaan. Bij de interactieve online programma's voelde ik eigenlijk van het begin af aan dat dit me enorm zou gaan helpen. Ik heb nu veel meer rust en ben milder naar mezelf toe. Ik ben er een blijer mens door geworden."

OVER ELLIËTTE

Hi, ik ben Elliëtte, specialistisch coach voor ouder en kind. Met mijn cursussen heb ik mijn jarenlange ervaring in het werken met ouders en kinderen voor jou gebundeld. Het resultaat Praktische, waardevolle informatie waar je direct mee aan de slag kunt. Ik ben gecertificeerd Positive Discipline parent teacher en ik gebruik voor de Bewust Ouderschap Academy dan ook graag alle inzichten en tools van deze methode. Mijn aanpak als coach is holistisch. Ik geloof er namelijk heilig in dat bijna alles wat zich bij ons kind voordoet iets te maken heeft met onszelf. Kinderen zijn onze spiegels. En de hulpvraag van een gezin of kind begint dan ook meestal bij het transformatieproces van de ouder. In mijn cursussen verzorg ik niet alleen de wond, maar laat ik je op zoek gaan naar dat wat de wond veroorzaakt heeft. De oplossing ligt al in jou. Ik begeleid je er met liefde bij.

Liefs, Elliëtte

+10

jaar ervaring

>500

ouders geholpen

8,5

gemiddelde score

The Journey laat je weer genieten van je kind

Opgroeien met kinderen levert uitdagingen op. Het is dan ook niet zo gek dat je je als ouder afvraagt wat je kunt doen om weer de ouder te zijn die je zo graag wilt zijn. Je verlangt naar dat gevoel van stevigheid en tegelijkertijd dat zachte en lichte gevoel, het gevoel dat je weer kunt genieten van het ouderschap. The Journey is een reis waarin je gaat ontdekken wat er allemaal meespeelt uit jouw verhaal en welke behoefte er mogelijk schuil gaat achter het gedrag van je kind. Na deze reis ben je zoveel wijzer en begrijp je beter wat meespeelt, dit zorgt voor meer inzicht en overzicht.

start nieuwe ronde: 07 feb 2024

FAQ

de Bewust Ouderschap Journey

Voor wie is de cursus?

Voor nieuwsgierige ouders die graag meer willen ontdekken over zichzelf. Als ouder doorloop je parallel aan het opgroeien van je kind een persoonlijk ontwikkelingstraject. The Journey helpt jou om blinde vlekken zichtbaar te krijgen en te bewegen van onbewust naar bewust ouderschap.

Hoelang duurt het en hoeveel tijd kost het?

De reis duurt 8 weken! Om de twee weken is er een Webinar (90 min) sessie, welke ook wordt opgenomen. Tussendoor hou ik contact en stimuleer ik je via mail om in de reis actief te blijven. Je kunt daarna nog in alle rust alles doorlopen, je houdt immers een jaar toegang.

Wanneer kan ik starten??

Na aankoop kan je meteen aan de slag in de Academy met de cursus. Je krijgt direct toegang tot de leeromgeving en kunt de cursus ook via de app Huddle bekijken. Deze is gratis te downloaden voor zowel Android als iOS.

Wanneer start het programma?

Ieder kwartaal is er een kick-off, dan gaan we van start! Kijk dus naar de start van deze ronde in de actuele informatie bovenaan deze pagina.

Wat is kenmerkend voor jou als coach?

Mijn manier van werken omschrijft zich het beste als holistisch. Ik ga er in mijn coaching namelijk vanuit dat alles met elkaar verbonden is. Lichaam en geest, ouder en kind, het hoort bij elkaar en het vormt een geheel (holos). Ik schuw daarbij spiritualiteit niet, maar we blijven wel met beide benen op de grond. In mijn cursussen maak ik gebruik van krachtige therapeutische methodieken die ik uitleg in heldere, begrijpelijke taal. Zo kan je mijn uitgebreide kennis eenvoudig zelf toepassen op jouw eigen, persoonlijke situatie.