Herken je dit?

 • Het ouderschap is uitdagender dan je je had voorgesteld
 • Nu je zelf ouder bent is je blik op je eigen jeugd veranderd
 • Je voelt dat je innerlijk kind vaak geraakt wordt
 • Je bent misschien gevoeliger dan je je bewust bent
 • Je voelt je te vaak moe en emotioneel, waardoor je reactie pittig kan zijn
 • Je bent teleurgesteld omdat je niet altijd de ouder bent die je graag zou willen zijn
 • Je zou het zo graag anders zien, maar je weet niet hoe?
 • Je voelt ergens wel dat je eigen jeugd en systeem van herkomst invloed heeft
 • Je wilt graag ontdekken waar de sleutel tot verandering ligt

Opvoeden gaat over onszelf!

Samen opgroeien met je kind levert veel uitdagende situaties op en met regelmaat kun je je daardoor onmachtig voelen. Ik zie veel ouders die in hun jeugd uit contact zijn geraakt met hun sensitiviteit, ze hebben geleerd flink te zijn. Vroeger was hier gewoonweg nog weinig ruimte voor, veel van ons zijn geconditioneerd om vooral dat deel weg te stoppen. Hierdoor leef je dan een gebruiksaanwijzing die niet past en kun je met regelmaat (onbewust) overprikkeld raken en heftig reageren. Je vraagt je dan af waarom het bij anderen allemaal soepeler lijkt te verlopen.

Ik ging je voor in het ouderschap en heb lang lopen aanmodderen, ik was mij ten eerste onbewust van mijn sensitieve aard en had geen idee welke dingen een grote rol speelden in mijn ouderschap en relatie. Deze kind-pijnen zorgden ervoor dat ik vaak getriggerd werd en vandaaruit reageerde op wat er gebeurde. Had ik maar inzicht gehad, dit had zoveel gescheeld.

De Bewust Ouderschap Journey is geen quick fix maar een kompas wat leidt naar bewuster ouderschap. Ik gun jou dat je in verbinding met jezelf en je kinderen kunt opgroeien. Ik neem je mee langs essentiële aspecten, zodat jij inzicht en overzicht hebt. Daardoor kun je groeien als mens en als ouder en sta je steviger in het leven, dit is een fundament voor zowel jou als je kind(eren).

Daniëlle:

"Ik was al een hele tijd op zoek naar een manier om met de onrust in mijn hoofd en lijf om te gaan. Bij deze cursus voelde ik eigenlijk van het begin af aan dat dit me enorm zou gaan helpen. Ik heb nu veel meer rust en ben milder naar mezelf toe.
Ik ben er een blijer mens en leukere moeder door geworden."

Hoe fijn zou het zijn als...

…je inzicht hebt in je kind-pijnen & triggers en daardoor meer grip krijgt op je emoties

…je je verbonden voelt met je kind en samen kunt opgroeien

…je beter begrijpt wat je behoeftes zijn en daar rekening mee houdt

…je weet wat met jezelf kunt doen zodat je steviger staat

…er meer rust en harmonie ontstaat binnen het gezin

…je een realistischer beeld hebt en je meer plezier in het ouderschap ervaart

Verandering begint altijd met een eerste stap, zet jij die vandaag?

ga nu aan de slag en doorbreek die cirkel!

Online Cursus

Bewust ouderschap Journey

Deze cursus is super krachtig en transformerend!

Vanuit het comfort van je eigen huis volg je deze cursus in het tempo wat jij wilt. We duiken in het familiesysteem, ons innerlijk kind en onze onbewuste programmeringen. Ik laat je onder andere onderzoeken wat er achter het gedrag van jouw kind schuilt, zodra je dat begrijpt heb je namelijk de sleutel tot verandering in handen. En daarbij kijken we niet alleen naar het kind. Je kijkt vooral naar jezelf en leert jouw gedachten, gevoelens en handelingen te observeren. Wat hebben ze (onbewust) voor invloed op jouw kind? Het helpt je om een aanpak te kiezen die bij jullie past en zo creëer je jouw eigen gebruiksaanwijzing. Daardoor sta je steviger waardoor je als vanzelf meer rust en vertrouwen in het ouderschap ervaart. En dat voelt jouw kind ook! Samen in verbinding opgroeien is wat ik iedere ouder en kind wens!

Je kunt direct beginnen in de Bewust Ouderschap Journey!

 • 6 modules: Familiesysteem, Geboorte imprints, Ouder & kind dynamiek, Sensitiviteit en prikkels, Bewust Ouderschap & Human Design en het Innerlijk kind.
 • Werkboek voor deze Journey voor reisnotities (PDF)
 • Online leeromgeving (Huddle) je kunt via je computer, maar ook via een applicatie voor je Android of iOs de lessen volgen. De Huddle app is gratis te downloaden.
 • Toegang tot de Online Academy 12 maanden
 • Mediatheek met ondersteunende visualisaties!
 • Gids met Opvoed Tools van Positive Discipline 27 pagina's.
 • E-Gids Human Design voor kinderen 30 pagina's
 • Betaling in termijnen is mogelijk.
 • Je kunt direct aan de slag!

De cursus is de Do It Yourself programma. De opgenomen sessies vind je in de lessen, naast alle andere video's en content!

Stap nu in!!!

ga nu aan de slag en doorbreek die cirkel!

Inhoud programma

1. Jouw systeem van herkomst

Voordat jij ouder werd voor dit kind is er natuurlijk jouw eigen jeugd geweest. Je komt uit een gezin en daarbij hoort een hele familie. Je systeem van herkomst speelt onzichtbaar mee in jouw eigen leven. We nemen het fenomeen "familiesysteem" onder de loep. wat kun jij ontdekken wat mogelijk van invloed is op jouw leven? Deze module is zeer uitgebreid en bevat maar liefst 13 lessen met video's.

2. Blauwdruk van jouw start

De start van jouw leven is als een blauwdruk waarmee je het leven begint. Veel mensen zijn zich nog onbewust van de grote invloed op ons gedrag en patronen. Je blauwdruk onderzoeken en begrijpen, maakt dat je jezelf beter gaat begrijpen. In deze module neem ik je mee aan de hand, zodat jij het helder krijgt voor jezelf! Naast uitgebreide uitleg is de opdracht met vragen om helder te krijgen welke onverwerkte stukken er bij jou wellicht een rol spelen.

3. Dynamiek ouder & kind

Het grootste probleem in de opvoeding zijn we vaak zelf. Ik spreek uit ervaring! Ik neem je mee in de ouder-kind dynamiek en laat je door een andere bril naar het gedrag van je kind kijken. Hierdoor ontdek wat jouw aandeel is in het gedrag en krijg je inzicht hoe je dit kunt ombuigen. We gebruiken hier de inzichten & tools van Positive Discipline. Deze module geeft je veel helpende inzichten en je gaat hierdoor begrijpen wat jij kunt veranderen om de dynamiek positief te beïnvloeden.

4. Sensitiviteit en prikkels

In deze les neem ik je mee in de wereld van sesitiviteit en prikkelverwerking. In mijn praktijk ontmoet ik wekelijks mensen die zich onvoldoende bewust zijn van hun sesnitieve aard. Daarnaast komt er in dit tijdperk nogal wat op ons af! Het is zinvol om beter te begrijpen wat hoogsensitief is en of je je daarin misschien wel herkent? Daarnaast leg ik je uit hoe jij beter al die prikkels kunt reguleren en reik je ook tools aan voor ontspanning.

5. Bewust Ouderschap & Human Design

Jij als bewuste ouder begrijpt dat je niet prefect hoeft te zijn, je hebt zoveel inzicht in je eigen stukken en draagt daar zorg voor. Je bent je meer bewust van mogelijke projecties en weet hoe deze telkens weer terug te nemen. Hierdoor kan je kind vrijer bewegen en opgroeien. We schijnen het licht op Human Design, een razend boeiend systeem wat mij enorm geholpen heeft om mezelf nog beter te begrijpen.

6. Innerlijk kind

Naast onze volwassen staat van zijn hebben we allemaal een innerlijk kind. In je jeugd maak je fijne, maar ook minder fijne dingen mee. Sommige dingen waren zo onprettig of pijnlijk dat ze diepe indruk hebben gemaakt. We spreken dan over kind-pijnen. Deze pijnen spelen vaak onbewust mee in het ouderschap en in onze relaties. We zoomen in op je kind stukken en krijgen helder welke mogelijk nog van invloed zijn.

DIT ZEGGEN ANDERE cliënten:

Cursist Hoog Sensitief Ouderschap: “Ik heb geleerd wat er nou precies met mezelf aan de hand is en hoe ik daar meer rekening mee kan houden. De puzzelstukjes vielen op zijn plaats en ik weet nu beter om te gaan met mijn gevoelige aard”.
Deelname dag-retraite: “Dank voor jouw liefdevolle en warme benadering naar ons allen gedurende de dag. Ik heb mij veilig en vertrouwd gevoeld.”
Deelname Masterclass: "Wat heb je dat goed opgezet zeg! Ik verwachtte niet zo veel van een online webinar met alleen interactie via een chat functie, maar het was naast heel informatief ook heel verbindend, interactief, veilig en persoonlijk. Dank je en tot een volgende keer!"  
Ervaring individuele coaching: “Je zorgt voor rust en brengt daar waar nodig je visie in en helpt in het verder komen tot de kern van de ontwikkeling die nodig is!”
Deelname online programma: ''Ik was al een hele tijd op zoek naar een manier om met de onrust in mijn hoofd en lijf om te gaan. Bij de interactieve online programma's voelde ik eigenlijk van het begin af aan dat dit me enorm zou gaan helpen. Ik heb nu veel meer rust en ben milder naar mezelf toe. Ik ben er een blijer mens door geworden."

OVER ELLIËTTE

Hi, ik ben Elliëtte, systemisch coach voor ouders en hun kinderen. In mijn online programma en cursussen heb ik mijn jarenlange ervaring in het werken met ouders & kinderen verwerkt. Wat resulteert in diepgaande inzichten, praktisch toepasbare tools en waardevolle informatie waar je direct mee aan de slag kunt. Mijn aanpak als coach is systemisch & holistisch. Als mens zijn we onlosmakelijk verbonden met ons familiesysteem en kinderen zijn onze spiegels. Een hulpvraag van een gezin of kind begint dan ook meestal bij het transformatieproces van de ouder. In mijn cursussen help ik jou om er achter te komen wat er allemaal meespeelt in het geheel (holistisch). Opvoeden van kinderen gaat voornamelijk over onszelf. Het ouderschap is daarom een prachtige uitnodiging tot persoonlijke groei. Ik begeleid je er met liefde bij.

Liefs, Elliëtte

+10

jaar ervaring

>750

ouders geholpen

8,5

gemiddelde score

The Journey laat je weer genieten van je kind

Ouderschap gaat voornamelijk over jezelf! Wie ben je, waar kom je vandaan en hoe ben je zo geworden? Nu jezelf ouder bent van kinderen besef je dat je eigen jeugd van grote invloed is. In deze cursus leer je wat er allemaal meespeelde in jouw programmeringen en welke dingen uit jou familiesysteem nog steeds van invloed zijn op jou en je kinderen. Dit helder krijgen is essentieel om de cirkel te doorbreken. Je kunt je kinderen geen groter cadeau doen dan dit! Ouders die zich bewust zijn van wat er meespeelt en voelen wat zij nog mogen aankijken of oplossen zijn dappere ouders. Zo zorg je ervoor dat je kinderen niet onnodige ballast of thema's doordragen in volgende generaties!

ga nu aan de slag en doorbreek die cirkel!

FAQ

de Bewust Ouderschap Journey

Voor wie is de cursus?

Voor nieuwsgierige ouders die graag meer willen ontdekken over zichzelf. Als ouder doorloop je parallel aan het opgroeien van je kind een persoonlijk ontwikkelingstraject. The Journey helpt jou om blinde vlekken zichtbaar te krijgen en te bewegen van onbewust naar bewust ouderschap.

Hoelang duurt het en hoeveel tijd kost het?

Je hebt een jaar lang toegang tot de cursus, stap voor stap kun je door de lessen heen gaan en de opdrachten doen. Hierdoor ga je de puzzel steeds beter begrijpen. Iedere les bevat een grote video (reeds opgenomen live sessies) van ongeveer 60 tot max 90 minuten. Alle andere video's zijn kort en compact.

Wanneer kan ik starten??

Na aankoop kan je meteen aan de slag in de Academy met de cursus. Je krijgt direct toegang tot de leeromgeving en kunt de cursus ook via de app Huddle bekijken. Deze is gratis te downloaden voor zowel Android als iOS.

Wat als ik vragen heb?

Eventuele vragen mag je gewoon mailen naar mij. Maar deze cursus is de Do It Yourself versie van het online interactief programma waarin er live momenten waren. Jij reist zelfstandig en op eigen tempo.

Wat is kenmerkend voor jou als coach?

Mijn manier van werken omschrijft zich het beste als holistisch. Ik ga er in mijn coaching namelijk vanuit dat alles met elkaar verbonden is. Lichaam en geest, ouder en kind, het hoort bij elkaar en het vormt een geheel (holos). Ik schuw daarbij spiritualiteit niet, maar we blijven wel met beide benen op de grond. In mijn cursussen maak ik gebruik van krachtige therapeutische methodieken die ik uitleg in heldere, begrijpelijke taal. Zo kan je mijn uitgebreide kennis eenvoudig zelf toepassen op jouw eigen, persoonlijke situatie.