Kinderfiets voor kindertherapie

Opvoed Opstellingen

Door middel van een opstelling kun je als ouder vraagstukken benaderen. Een opstelling geeft op een diepere laag informatie over het gedrag van jou en je kind(eren) en de onderlinge relaties in jullie gezin en in je gezin van herkomst. Er wordt vanuit jouw hulpvraag gewerkt en gefocust op het probleem. De beleving van jou als ouder/volwassene staat centraal, het is jouw perceptie, zoals jij het ziet en ervaart. Een opstelling is altijd zonder kind, alleen jij onderzoekt het vraagstuk.

Je "probleem" wordt door jou zelf opgesteld met behulp van vloerankers  Jij komt op het eigen vloeranker te staan, zo sta je letterlijk midden in je eigen verhaal. Soms verken je de plaatsen van andere personen. Het midden in je eigen verhaal staan met je familie om je heen geeft op een aantal lagen een directe en levendige ervaring. Tijdens de opstelling wordt helder waar de energie onbewust stagneert. Het onzichtbare wordt voor altijd zichtbaar. Je laat energie los, waardoor je minder ballast ervaart in je dagelijks leven.

"Het beeld, de fysieke gewaarwording, de gevoelens en emoties zeggen meer dan duizend woorden."

Visualisatie & Hypnose

In een diepe staat van ontspanning (hypnose) maak je gemakkelijk contact met de diepere lagen van je onbewuste, terwijl je gewoon controle blijft houden over je eigen doen en laten. In deze ontspannen staat kunnen we belemmerende dingen transformeren. Zodat je vrij en onbelast verder kunt. Het blijft magisch om te zien wat er na één sessie al veranderd is!

Waar zetten we dit bij in?
- Angsten
- Zwangerschap-bevallings trauma's
- Verstoorde hechting
- Belemmerende overtuigingen en patronen
- Versterken van IK kracht

EFT

EFT ( Emotional Freedom Techniques) is een zeer effectieve methode om stress  in je lichaam op te ruimen. Het is een broertje van EMDR en valt onder de energie psychologie. Als er iets (heftigs) gebeurt dan geeft dat meteen een reactie in je lichaam en vaak blijft er nog een restje spanning achter. Die restspanning neem je ongewenst mee in nieuwe situaties naar voren toe. Met behulp van EFT ontkoppel je de oude ervaring met de fysieke reactie waardoor je in het NU niet meer vanuit het verleden hoeft te reageren. Naast EFT ingezet kan worden als (trauma) verwerking is het ook een prachtige tool waarmee je in het dagelijkse leven stress en ongewenste gevoelens kunt loslaten.

KIE & NEI

KIE is een methode waardoor de oorzaak van fysieke-of emotionele spanningen, blokkades in het denken en handelen begrepen worden. Het is gekoppeld aan de ontwikkeling van het kinderbrein en volgt deze op logische wijze.

Omdat het kind leidend is kan het heel goed begrijpen wat er gebeurt en de stappen die je zet volgen. Samen met het kind probeer ik niet alleen te begrijpen waarom het kind doet zoals hij/zij doet. Ook wordt er duidelijk wat er nodig is om ervoor te zorgen dat dingen weer gemakkelijker gaan. Met behulp van KIE komt het kind weer lekker in zijn vel te zitten. Praten is niet nodig als het kind daar geen zin heeft. De spieren vertellen het verhaal.

Deze methode is ontwikkeld door Carla van Wensen, ik heb bij haar Kind In Evenwicht en Kinderbrein & Bewegen gevolgd. Ze is ook auteur van prachtige boeken die allemaal in mijn praktijk te vinden zijn en ik van harte aanraad!

Van klacht naar kracht met NEI

Met Neuro Emotionele Integratie, in het kort NEI, vind je de oorsprong van de disbalans die tot je klachten heeft geleid. Je gaat naar de oorzaak van je klachten en herstelt de balans. Oude patronen laat je los, waardoor symptomen zoals fysieke, emotionele, mentale en energetische klachten verdwijnen. Lange praatsessies zijn niet nodig. Ook herbeleving van trauma’s hoeft niet. De kracht van NEI is dan ook dat je snel tot de kern van het probleem komt. NEI is een door zorgverzekeraars erkende werkwijze.